Webinář: Jak na digitální kompetence s Emilem beze strachu, představení Živého sešitu

  • Jak učit „novou informatiku a robotiku“ v souladu s požadavky „malé revize RVP“
  • Jak na digitální kompetence představíme novinku Živý sešit
  • Jak si výuku informatiky na prvním stupni prakticky rozložit
  • Jak na postupné začleňování informatiky do výuky
  • Pomůžeme vám aktualizovat ŠVP

 

 Zhlédnout záznam webináře

Těší se na vás: Prof. Ivan Kalaš

Přední odborník na informatické vzdělávání a vedoucí Katedry základů vyučování informatiky na Fakultě matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislavě.

Více než 20 let se věnuje budování předmětu informatiky na základních i středních školách, je spoluautorem učebnic a učebních materiálů pro informatiku a knih o dětském programování.

Podílel se na vývoji edukačních softwarů a programovacích prostředí, jako např. Comenius Logo, Cirkus Šaša Tomáša, Vizuálne zlomky, RNA a nebo Imagine Logo. V roce 2009 byl jmenován členem Správní rady Institutu UNESCO pro informační technologie ve vzdělávání.

 

 

Zhlédnout záznam webináře

 

 

Webinář představuje koncept Informatiky a Emilem a hlavně naši novinku – software Živý sešit, zaměřený na budování digitálních kompetencí žáků.

V Živém sešitu mohou žáci mimo jiné vytvářet vlastní aktivity určené pro spolužáky. Práci s textovým editorem, tabulkovým procesorem a grafickým programem se tak mají možnost naučit v softwaru určeném pro výuku a nejsou při prvním seznámení zahlceni množstvím funkcí v nástrojích pro profesionály.

Živý sešit je software pro výuku informatiky a posilování digitálních kompetencí žáků na 1. stupni ZŠ. Spolu s Informatikou s Emilem pokrývá všechny očekávané výstupy RVP tzv. „nové informatiky“ a podporuje digitální kompetence, které jsou povinné od 1. 9. 2023 v rámci malé revize RVP.

Předpokládané využití je pro 3. nebo 4. třídu ZŠ.

 

Pro více informací a nákup licence kliknětě zde.

 

Zhlédnout záznam webináře

Potřebuješ poradit?

Máš sebemenší problém či dotaz? S radostí ti poradíme!
Náš tým je připraven.

Podpora a FAQ
Aby web fungoval prostě dobře. (Souhlas s cookies)
Rádi bychom nadále zlepšovali náš web. Proto potřebujeme tvůj souhlas s používáním souborů cookies, což jsou malé soubory uložené ve tvém prohlížeči. Předem děkujeme za souhlas a slibujeme, že budeme data využívat k tomu, abychom mohli nadále zdokonalovat naše služby.