Webinář: Informatika s Emilem a nové RVP - úterý 15. června od 17:00

Emil


Webinář povede:

Prof. Ivan Kalaš
spoluautor učebnic a učebních materiálů pro informatiku, a též knih o dětském programování

Ing. Pavel Šiktanc
učitel na SSZŠ Litvínov

Emil je unikátní aktivizační metoda výuky informatiky pro žáky 1. stupně základních škol.
Aplikace Emil je učební software pro všechny běžné platformy počítačů a tabletů, pomocí kterého žáci řeší informatické úlohy a rozvíjejí při tom své informatické myšlení. Emil je pro každého žáka i učitele - zcela záměrně i takového, který nemá informatickou průpravu.

S Emilem rozvíjíme:
  • moderní informatické myšlení,
  • kritické a analytické uvažování,
  • programování jako nový nástroj na poznávání, učení se a tvorbu.

Na webináři si představíme výukový koncept Informatika s Emilem a jak souvisí s "malou revizí RVP."

Zhlédnout záznam

Lektoři

Ivan Kalaš

Prof. Ivan Kalaš je vedoucím Katedry základů vyučování informatiky na fakultě matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislavě. Věnuje se pedagogickému výzkumu v oblasti teorie vyučování informatiky. Už více jak 20 let spolupracuje při budování předmětů informatika v primárním a sekundárním vzdělávání, je spoluautorem učebnic a učebních materiálů pro informatiku, a též knih o dětském programování. Je zapojený do vývoje edukačních softwarů a edukačních programovacích prostředí pro děti a žáky každého věku, jako např. Comenius Logo, Cirkus Šaša Tomáša, Vizuálne zlomky, RNA a nebo Imagine Logo. V roce 2009 byl profesor Ivan Kalaš jmenovaný za člena Správní rady Institutu UNESCO pro informační technologie ve vzdělávání.

 

 

 

Ing. Pavel Šiktanc. V roce 1989 jsem odmaturoval na Gymnáziu Litvínov a další maturitu absolvoval na Obchodní akademii Ústí nad Labem, obor výpočetní technika a programování. Učil jsem na střední škole Educhem, a.s., na SOŠ stavební - obě školy na Meziboří. Od roku 1990 se navíc zabývám správou počítačových sítí.
V letech 2008 - 2011 jsem studoval Vysokou školu báňskou - technická univerzita Ostrava, obor Informační systémy a management, ukončenou státní zkouškou.
V letech 2011 - 2014 jsem studoval Vysokou školu báňskou - technická univerzita Ostrava, obor Komerční inženýrství, ukončenou státní zkouškou.
Od roku 2010 pracuji na soukromé sportovní základní škole v Litvínově jako učitel informatiky a správce výpočetní techniky.
Jsem progátorem výuky moderní informatiky pomocí programovatelných robotických hraček (Beebot, Bluebot, Ozobot, Lego WeDo, Lego Mindstorm, Micro:bit), 3D tiskáren a dalších technických zařízení. Od roku 2020 učím minformatiku od 3. třídy metodou profesora Kalaše.
Zároveň jsem garantem Technického klubu v Litvínově v oblasti digitální gramotnost.

Pokud by vám kolem webináře nebylo cokoliv jasné, podívejte se na nejčastější otázky a odpovědi.

 

Potřebuješ poradit?

Máš sebemenší problém či dotaz? S radostí ti poradíme!
Náš tým je připraven.

Podpora a FAQ
Aby web fungoval prostě dobře. (Souhlas s cookies)
Rádi bychom nadále zlepšovali náš web. Proto potřebujeme tvůj souhlas s používáním souborů cookies, což jsou malé soubory uložené ve tvém prohlížeči. Předem děkujeme za souhlas a slibujeme, že budeme data využívat k tomu, abychom mohli nadále zdokonalovat naše služby.